minikurz Jak dětem (z)měnit stravu

Děti si nerady nechávají brát, co jim chutná. Ale to neznamená, že to nejde v pohodě změnit.

 

Miluji dobré jídlo a od doby, kdy jsem pochopila, jak na něj tělo reaguje, do sebe nedokážu cpát cokoliv.

A stejně tak je to u dětí. Ano, mají to v současném světě těžké. Sladkosti jsou na každém rohu, dávají se do různých hraček, lákají je krásné obrázky. Skoro všechno pro děti se doslazuje.

To ovšem neznamená, že je to správně. Moje děti jsou takový malý pokus, co udělá s tělíčkem, když nemá prakticky žádný přídavný cukr. Ano, udělala jsem i pokus, co dělá, když ho naopak mají.

Jsou to neskutečné rozdíly. Mění se stolice, mění se kvalita spánku, mění se trávení – s přemírou cukru a bílé mouky se zvyšuje citlivost na trávení vlákniny a děti ji skoro nedokáží trávit. Přicházejí vyrážky a alergie.

Nevýhod je tolik, že stojí za to projít pár nepříjemnostmi, vysvětlit si s dětmi několik slz, proč to nebo ono jíst nemohou a jak to v tělíčku funguje.

Jednou nám za to budou vděčné, protože se naučí

  • předcházet zdravotním potížím,
  • velice brzy chápat důležité souvislosti, aniž by je složitě hledaly v dospělosti,
  • trochu omezovat, a tak v životě dokáží velké věci, jelikož pochopí, že vynaložené úsilí a vůle jsou důležitými schopnostmi pro dosahování úspěchu (samozřejmě ne jedinými).

Minikurz Jak dětem (z)měnit starvu Tě provede základními znalostmi
a technikami práce s jídlem pro děti.

Většina dospělých se u našich dětí podivuje, jak pěkně jedí a jak nejsou vybíravé. Není to dětmi. Je to přístupem. A ano, samozřejmě by se mi líbilo, kdyby některé chutě měly jiné, ale pracuji s tím a mám velikou trpělivost. Ta je extrémně důležitá. Jasný směr, vědět, jak s dětmi pracovat, jak jim jídlo co nejvíc zpříjemnit, ale zároveň neustupovat z určité úrovně.

V minikurzu mimo jiné rozeberu:

  • jaké jsou rozdíly mezi dětmi a dospělými,
  • co se to dětem honí v hlavě a jak s tím pracovat,
  • jak s dětmi o jídle mluvit a jak jim sdělovat změny,
  • jak je to s dětskými chutěmi,
  • jak začleňovat nová jídla,
  • jak na děti závislé na cukru.

Obsah vytvořila a provede Tě jím Marcela Švecová Kubová

Programátorka těla a mysli, učitelka zdraví

Jsem máma 2 dětí, miluji dobré jídlo a vnímám, že je velice důležité dětem předávat dobré stravovací návyky.

Jsem vývojářka jednoduchých metod a cest vedoucích ke zdraví a spokojenosti (ta je klíčem ke zdraví). 

Stravě se věnuji od roku 2008, kdy jsem odjela na Erasmus do Itálie a tamní kulinářská zkušenost mi aboslutně změnila přístup k jídlu.

S příchodem dětí se mé znalosti a zkušenosti ještě víc prohloubily a mnohem hloubějí jsem na těch nezanešených tělíčkách pochopila, nakolik nás strava ovlivňuje, byť je jen jedním z pilířů zdraví. 

Minikurz stojí 499,- Kč

Původně jsem ho tvořila jako bonusový obsah pro první účastníky kurzu Začni žít sladký život bez cukru, ale je funkční a hodnotný sám o sobě, proto ho máš nyní k dispozici i takto samostatně.